Livet bakom konstnären

Glädjen att skapa, det är den som driver mig vidare. Lusten verkar aldrig ta slut och ju mer jag håller på, desto mer idéer får jag. Det är som en positiv rundgång.

Jag vill ge betraktaren något vilsamt till både öga och hjärta. Något som finns kvar och som någon kanske kan hämta tröst ifrån, något som ger ro i själen.

Jag har på sista tiden mest arbetat i glas. Blyinfattat glas eller Tiffanymetoden som är mer korrekt. Glaset är spännande och har liv i sig själv som ibland kan explodera i en sådan lyskraft att jag blir helt överraskad. Ljus och mörker ändrar bildens uttryck allt eftersom.

Jag målar i akryl och akvarell också och dessa material utmanar mig på ett annat sätt. Jag måste själv blanda liv i färgerna för att de ska förmedla det jag vill. Jag gör även mosaiker av glasresterna som blir över. Allt är utvecklande och det finns ingen begränsning för vad man kan hitta på.

För det mesta är det en känsla jag vill förmedla i mina verk. Något som berör. Det kan vara ett ord eller en sångtext som sätter igång allt. Det handlar om livet, kärlek och relationer som vi alla längtar efter och är inblandade i. Jag vill ge hopp om en framtid i mina bilder.

En stor del av min tid gör jag verk och fönster på beställning av kunden. Jag har kommit fram till att det mesta är möjligt och varje ny beställning ger mig en ny utmaning som ska lösas. Hör av dig för en förfrågan om prisuppgift eller titta igenom de verk som är till salu.